onsdag den 7. november 2012

Marmorkage -> brownie-cheese-cake med hindbær (glutenfri)





Okay, ret god kage..

Den er overalt i madblogland og jeg kan da heller ikke stå over!
Det er den perfekte kombination af brownie og creamcheese med begravede hindbærskatte.

Denne her er inspireret fra fantastiske The Food Club, men denne er afglutenficeret og ændret en smule.


Brownie//cheese cake med hindbær
Stor kageform

300 g smør
1 dl chokoladeknapper
*
6 dl sukker
4 æg
*
2 dl Glutenfri melbanding
2 dl Kakaopulver
0,5 tsk salt
*
200 g Smøreost, neutral
200 g Mascapone - eller kun 400 g smøreost
2 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
3/4 dl sukker
4 dl frosne hindbær - andre bær kan også bruges, men hindbær synes jeg er bedst, da de er syrlige

1. Tænd ovnen på 175 C
2. Smelt smør og chokolade i en kasserolle
3. Pisk æg og sukker sammen
5. Bland gf mel, kakaopuver og salt sammen for sig, så det er fordelt grundigt
6. Tilsæt den let afkølede smør/chokolade masse til æg og sukker og rør til det er rørt sammen
7. Tilsæt melet og rør sammen
8. Hæld browniedejen i en bradepande (40x30 ca) med bagepapir i


9. Rør alle ingredienserne til smøreostcremen til det ikke klumper
10. Hæld smøreosten ovenpå browniedejen og vend med en ske dejen og smørosten, så der kommer marmorering - rør ikke for meget sammen
11. Fordel hindbærene - halvdelen trykkes ned i kagen og den andet halvdel fordeles let ovenpå, de synker ned under bagningen
12. Bag i 45-55 minutter til kagen næsten ikke blævrer når formen rystes. Pas på at toppen ikke tager for meget farve, så dæk til med folie, hvis nødvendigt

Lad kagen køle lidt af før den spises - den kan også fryses ned.


Enjoy!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar