tirsdag den 30. april 2013

Porre og purløgsflan (glutenfri)


Cremet frokostbid, som er god til fisk. Den har konsistens som en dessert, men har en rund smag af porre..
En  lille lækker bid til frokost eller brunch!


Porre og purløgsflan
4 glas

2 spsk olie
2 porrer, det hvide og lysegrønne, i skiver
60 ml hønsfond
250 ml kokosmælk, rystet grundigt
60 g blød gedeost
3 æg
2 spsk småt klippet purløg
Pynt med tynde både af rødløg og kørvel

1. Forvarm ovnen til 160C.
2. I en dyb pande varmes olien og porrerne sauteres med 1/4 tsk salt til de er møre, men ikke brune. 
3. Tilsæt fonden og lad det simre i 5 minutter.
4. Blend porrer, kokosmælk og gedeost til en fin pure. Sigt massen gennem en si, for at sikre at der ikke er tråde med.
5. I en skål piskes æg, pure, purløg og 1/4 tsk salt.
6. Fordel cremen i 4 ovnsikre glas og placer dem i et fad og hæld 1 cm vand i.
7. Bag i ovnen i 20-25 minutter til de har sat sig.

Lad dem køle en smule før servering og pynt med rødløg og kørvel. De er rigtig skønne smmen med laks - eksempelvis rødbedegravad laks:)


Opskriften er fra 'Small plates and sweet treats'. Den skønneste kogebog!


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her



mandag den 8. april 2013

Tærte med pære, spinat og gruyere (glutenfri)


Foråret er på vej, blomsterne pipler op og der er kun tre ud af 5 dage med sne.. Så er vi da næsten ved at være der..
Denne tærte er bestemt en forårs/sommertærte. Det er en lidt usædvanlig kombination at komme pære i, men det virker! Den er super elegant og smager åh så skønt.

Tærten var en af de mange sager på frokostbuffeten forrige weekend.

Tærtedejen kan bages i forvejen, hvilket jo er fint, hvis der er mange ting der skal laves på én gang.


Tærte med pære, spinat og gruyere
En stor eller to mindre

Tærtebund
70 g fuldkorns rismel
45 g quinoamel
35 g mandelmel
2 spsk kartoffelmel
2 spsk tapiocamel
1/2 tsk salt
1/4 tsk peber
110 g koldt smør i tern
6-8 spsk iskoldt vand

1. Bland de forskellige meltyper, salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt det kolde smør og pulser 10 gange.
2. Tilsæt 6 spsk vand til dejen og puls til dejen kommer sammen. Den vil stadig krumme, men tjek om dejen klistrer sammen, hvis du presser en smule mellem to fingre. Hvis det stadig smuldrer, så tilsæt lidt mere vand.
3. Kom dejen ud på en plan flade og ælt til dejen laver en kugle og giv den et tryk - så er den nemmere at rulle ud. Pak den ind i film og læg på køl i en halv time.
4. Forvarm ovnen til 190 C. Klargør bordpladen med lidt rismel og rul dejen ud, så den passer i størrelsen til din form.
5. Tilpas dejen i formen og sæt den på køl i 15 minutter. 
6. Bag tærtedejen med vægte på - eks et tykt lag kikærter ovenpå lidt bagepapir. Bag dejen i  20 minutter, tag bagevægtene af og bag yderligere 10 minutter.

Lad tærtebunden hvile imens fyldet tilberedes.

Fyld

1 medium porre, skiver
2 fed hvidløg
175 g frisk spinat
2 spsk hvidvin
1 spsk salt
1/2 tsk peber
1 ks muskatnød
*
2 æg
1 spsk maizena
125 ml sødmælk
125 ml kokosmælk
15 g parmesan, revet
60 g gruyere, revet
1 pære (en af de aflange, ikke små buttede)

1. Porre og hvidløg sauteres i lidt olivenolie til det er mørt - ca. 5 minutter.
2. Tilsæt spinatbladene, hvidvin, salt, peber og muskat og varm videre til det meste af væden er fordampet.
3. Imens piskes æg, maizena, mælk, kokosmælk, parmesan, størstedelen af osten (resten skal på toppen) og lidt salt og peber. 
4. Fordel spinaten i tærtedejen og top op med det sammenpiskede fyld. 
5. Fordel tyndt skåret pære ovenpå spinaten, hæld resten af væsken over og top med det resterende ost.
6. Bag i ovnen (190 C) i ca. 25 minutter.

Lad tærten sætte sig før servering og top med grønt.


Opskriften er endnu en gang fra skønne 'Small plates & sweet treats'

Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her