mandag den 6. maj 2013

Spicy frikadeller på citrongræs med grov salsa (glutenfri)


Sommermad på tagterrassen - det bliver ikke bedre!

Solen går ned bag mig og glimter pink i tagenes vinduer - et glas kold vino i hånden og en virkelig god weekend er rundet af med manér...

Saftige frikadeller som er fyldt med smag. Salsaen er grov, sur, sød og spicy... Mega lækkert koldt på madpakken - hvis der er mere tilbage..:)

Spicy frikadeller på citrongræs // grov salsa
8 stk

400 g hakket kalv og flæsk
1 æg
1 sort spsk maizena eller kartoffelmel
ca. 1 dl væske - lidt ad gangen
1 stort fed hvidløg, presset
1/4 tsk chiliflager
1/4 tsk tørret citrongras
Skallen af 1 lime, fintrevet
1/2 tsk salt
Peber
4 citrongræs stænger, halveret

1. Rør alle ingredienserne sammen - undtagen citrongræsstængerne. Tilpas farsen med maizena og væske - de må ikke være for bløde. Lav en tester for smagen ved at lave en mikro frikadelle på panden.
2. Tryk farsen omkring de halverede citrongræs i ønskede størrelser.
3. Steg på på varm pande med olie og skru ned og steg til de er færdige, 15-20 minutter.


Grov salsa
(Stoor portion, så der er til madpakken)

1 agurk, tern
1 mango, tern
1 rødløg, tern
1 dåse majs, drænet
2 avocadoer, tern
4 dl edamamebønner, optøet
1 bundt koriander
1 tsk chili (jeg bruger flydende)
4 spsk æbleeddike

Skær alle faste ingredienser i tern, hak koriander og hæld det flydende over - rør. 

Simpelt og så forfriskende!


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her



Ingen kommentarer:

Send en kommentar