onsdag den 15. maj 2013

Frittata med løg, tomat og bladbede (glutenfri)


En rigtig sommertur med min mor slog forbi Årstidernes gårdbutik, hvor kasserne blev fyldt med skønne grøntsager - et sandt kup på en mandag, hvor de sælger ud af godterne!

Friske løg blev basen til denne frokost - en skøn luftig frittata toppet med bladbede.
Nem og taknemmelig morgenmad/frokost/aftensmad, hvor alle rester og grøntsager kan tage revanche.

Jeg plejer at regne med to æg per mand, så hvis I er flere, så læg til.

Frittata
2-4 personer

6 æg
1/2 dl fløde - eller mælk
Salt og peber
1/2 dl revet ost
1 rødløg, i både
2 alm. løg, i kvarte
6 cherrytomater, halveret
1 stof håndfuld frisk bladbede eller spinat

Forvarm ovnen til 200 C.
1. Sauter løg i olie og en smule salt, til de tager farve. Gør det i en sliplet-pande. Når færdige, så læg løgene til side.
2. Sauter bladbede eller spinat med lidt salt og peber og sæt til side.
3. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
4. Varm panden over medium varme med en klat smør og lad det bruse af. 
5. Hæld æggemassen over og træk med en spatel ind mod midten (ligesom røræg), så det flydende også får varme. Når halvdelen er tilberedt, så tag af varmen og placer grøntsager og ost.
6. Bag panden i ovnen i ca. 10 minutter til frittataen har taget farve og puffet op.
7. Top med sauteret spinat..

Skøn og nem omgang mad!


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her

2 kommentarer:

  1. Firittata er så lækkert - og ideel tøm-køleskabet-mad! Og så er det ideelt at have det med på madpakke (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Alt, hvad der kan komme med i madpakken er et hit her! :) Der var engang, hvor jeg synes at madpakker var kedelige, men det handler kun om at planlægge lidt, så der er ekstra aftensmad..

      //Katrine

      Slet