tirsdag den 30. april 2013

Porre og purløgsflan (glutenfri)


Cremet frokostbid, som er god til fisk. Den har konsistens som en dessert, men har en rund smag af porre..
En  lille lækker bid til frokost eller brunch!


Porre og purløgsflan
4 glas

2 spsk olie
2 porrer, det hvide og lysegrønne, i skiver
60 ml hønsfond
250 ml kokosmælk, rystet grundigt
60 g blød gedeost
3 æg
2 spsk småt klippet purløg
Pynt med tynde både af rødløg og kørvel

1. Forvarm ovnen til 160C.
2. I en dyb pande varmes olien og porrerne sauteres med 1/4 tsk salt til de er møre, men ikke brune. 
3. Tilsæt fonden og lad det simre i 5 minutter.
4. Blend porrer, kokosmælk og gedeost til en fin pure. Sigt massen gennem en si, for at sikre at der ikke er tråde med.
5. I en skål piskes æg, pure, purløg og 1/4 tsk salt.
6. Fordel cremen i 4 ovnsikre glas og placer dem i et fad og hæld 1 cm vand i.
7. Bag i ovnen i 20-25 minutter til de har sat sig.

Lad dem køle en smule før servering og pynt med rødløg og kørvel. De er rigtig skønne smmen med laks - eksempelvis rødbedegravad laks:)


Opskriften er fra 'Small plates and sweet treats'. Den skønneste kogebog!


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her



Ingen kommentarer:

Send en kommentar