tirsdag den 18. december 2012

Digestive med julesmag (glutenfri)

Små sprøde lækkerbiskner, der smager af jul.

Grundopskriften er en god gedigen digestivekiks, så hvis du ikke er til julesmag, så bare lav dem uden krydderier..



Digestivekiks med julesmag
ca. 30

100 g boghvedemel
100 g havremel (finblendede gryn) - glutenfrie gryn
1 tsk natron
1/2 tsk salt
50 g brun farin
1/4 tsk af hver: stødt kanel, kardemomme, nellike og vaniljesukker
100 g smør, stuetemperatur
1 æggeblomme
1 spsk mælk - almindelig eller ris/soja


Småkagerne bliver bedre, hvis dejen kan hvile i køleskabet en dag eller to - men bliver også fine som beskrevet nedenunder, men bare mere porøs.

1. Bland alle de tørre ingredienser og herefter smør, æg og mælk
2. Ælt det hele til det bliver en kugle
3. Læg imellem to stykker film og gør en anelse flad - så er den nemmere at rulle ud senere. Læg dejen på køl i en time
4. Tag dejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 180 C
5. Rul dejen ud på bordpladen med en smule boghvedemel. Rul dejen, så den ca. er 3 mm tyk. Stik ud i den forme du ønsker
6. Bag den midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er lidt gyldne i kanterne
7. Lad dem køle af på rist

Hvis der er dej tilovers, så form en pølse, pak ind i film og opbevar i køleskabet til du skal bruge dem friske. Der kan evt. æltes mandelsplitter ind.

Hvis kagerne skal pyntes, så giver denne en fast hvid glasur:


Glasur
100 g flormelis
lidt past. æggehvide
evt. farve



Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her



1 kommentar: