onsdag den 8. februar 2012

Muffins med æble, gulerod og krydderier (glutenfri)

Der skal ikke så meget snak til om de her muffins, de er bare DEJLIGE!!


Men så alligevel, hvorfor er de dejlige?
Det er de fordi, at der er en smule brunet smør i, som giver en sødmefuld nødde-agtig smørsmag.. 
Opskriften har jeg fra Cannelle et Vanille, som er den smukkeste madblog med glutenfri opskrifter - Aran er også en fantastisk fotograf, som kun kan inspirere. Jeg følger ikke helt opskriften - jeg bruger også revet persimonne og citronskal.

Muffins med brunet smør, æble, gulerod og krydderier
Ca. 12 muffins

    140 g smør
    140 g rismel af brune ris
    50 g mel af hasselnødder 
    2 spsk tapioca mel
    1 1/2 tsk bagepulver
    1/2 tsk salt

    1/2 tsk kanel
    1/4 tsk stødt ingefær
    1/8 tsk muskatnød
    1/8 tsk kardemomme

    2 æg
    70 g brun farin
    80 ml ahornsirup
    1 tsk vaniljeekstrakt
    skal fra 1 citron

    1 revet æble
    2 gulerødder, revet
    1 persimonne, revet

Jeg blender brune ris og hasselnødder i en kaffemølle lidt af gangen. Det bliver ikke lige så fint som det købte mel, men det gør ikke mig noget.

Forvarm ovnen til 180C

1. I en sauterpande eller en pande smeltes smørret ved middel varme. Lad det brune og tag af, når det har en pæn sirup-lignende farve. Hvis du bruger saltet smør vil saltet samle sig i små krystaller og disse skal fra sorteres.
Lad det køle af ved stuetemperatur.

2. I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen.

3. I en anden skål røres smørret, sukker, sirup, æble og gulerod sammen.

4. Rør som altid det våde i det tørre og bland godt.

5. Fordel dejen i ca. 12 papirsforme og bag i ca. 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar